vrijdag 27 maart 2015

Je eigen kledingstijl ontwikkelen. Hoe doe je dat? #02


Een tijdje geleden plaatste ik een artikel met vijf tips om jouw eigen kledingstijl te ontwikkelen. Ik kreeg er positieve reacties op en ik vond het erg leuk om dit artikel te schrijven en daarom heb ik nu voor jullie weer vijf nieuwe tips bedacht. Klik snel verder om deel 2 te lezen!

laat zien wie je bent.
Je uiterlijk is het eerste wat mensen zien. En daar hoort ook je kleding bij. Dus pas je kledingstijl op je persoonlijkheid aan. Ben je een wat serieuzer persoon draag dan bijvoorbeeld wat meer nette kleding. Maar misschien ben je ook wel een wat drukker persoon en elke dag super vrolijk. Dan kan je bijvoorbeeld weer meer kleurrijkere outfits dragen. Er is genoeg kleding om aan te passen op wie jij bent als persoon. Dus probeer hier mee te spelen en je maakt de leukste outfits die helemaal bij jou passen.

duik je kledingkast in.
Niets is vervelender dan een kledingkast vol met kleding die je eigenlijk niet meer zo heel erg leuk vindt. Dus duik je kledingkast in voor een grote schoonmaak. Alle kleding die je niet meer leuk vindt gooi je weg, verkoop je of geef je weg aan een goed doel. Zo zorg je ervoor dat je alleen nog maar kleding in je kast hebt liggen die je echt leuk vindt en die goed aansluiten bij je kledingstijl. En wat ook heel leuk is, is dat je nu weer meer ruimte hebt voor nieuwe kleding. En met een opgeruimde kledingkast is het ook weer makkelijker om elke dag weer een leuke outfit te vinden. Dus, een rol vuilniszakken erbij en opruimen maar!

wees kieskeurig.
Tijdens een dagje winkelen zie je echt super veel leuke kleding. Het liefst wil je de gehele inhoud van de H&M mee naar huis nemen, maar zo’n grote kledingkast en portemonnee-inhoud heb je helaas niet. Maar stel, het zou echt kunnen. Alles mee naar huis nemen wat je op dat moment leuk vindt. Hoeveel zou je dan ook echt dragen? Vast en zeker draag je heel veel kleding maar één of twee keer en dan verdwijnt het naar het verste hoekje in je kast. En dit moet je nou juist niet hebben want dat veroorzaakt alleen maar chaos in je hoofd en kast. Dus wees tijdens het shoppen wat kieskeuriger. Neem niet alles meteen mee naar de kassa als je het een ‘het-is-wel-een-oké-shirtje’ vindt. Zo zorg je er alleen maar voor dat het troep geeft en het is zonde van je geld. En dan kom je natuurlijk ook nooit bij je perfecte eigen kledingstijl. En als je nou echt twijfelt over een leuk kledingstuk, laat het dan hangen en loop de winkel uit. Als je er aan het einde van de dag nog aan denkt, dan mag je het kopen. Zo weet je zeker dat het geen impuls inkoop is!

ken je sterke en minder sterke punten.
Het liefst zou je natuurlijk gewoon alles aantrekken wat je leuk vindt. Maar de kracht van een leuke en mooie kledingstijl is dat je weet wat je mooi en niet mooi staat. Zorg ervoor dat je weet wat je sterke punten zijn. Welke kleur staat je mooi? En welk model kleding past perfect bij je lichaam? Als je dat weet kan je heel goed je kledingstijl hierop aanpassen. Maar stel, je vindt rood een prachtige kleur alleen het staat je niet zo heel goed, probeer dan een manier te vinden om toch rood in je outfit te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld met sieraden en accessoires. Zo draag je toch je favoriete kleur en zie je er nog super uit ook!

wees trots op wat je draagt.

And last but not least, wees trots op wat je draagt. Jij kan zeggen dat je een eigen kledingstijl hebt en dat je draagt wat jij leuk vindt. Je bent jezelf en durft dat te laten zien. En daar mag je echt wel trots op zijn. Het is niet niks, om een eigen kledingstijl te ontwikkelen. Vooral als je kleding draagt of wilt dragen wat je niet heel vaak ziet terug komen in het straatbeeld is het soms best moeilijk om je niets aan te trekken van de blikken die je naar je toe krijgt. Maar geloof me, de mensen die naar je kijken doen dat alleen maar omdat je er top uitziet. Niets is fijner om te zien dan mensen die zichzelf zijn en dat ook durven te tonen. Dus wees trots op wie je bent en wat je draagt. Want daar heb je alle rede voor! 

6 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Goede tips ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kenley3/27/2015

  Ik blijf elke update die je plaatst lezen. Je schrijft leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3/28/2015

  Geweldig vervolg! Ik ga al je tips gebruiken. Ik heb dat trouwens best wel vaak, van die twijfel koopjes. Er zijn wel een stuk of drie dingen die ik zou willen kopen, maar uit twijfel liet hangen.. Goede tips! Dat laatste zit me soms wat dwars, maar dat gaat beter en beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Leuke blog ook :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen