woensdag 7 januari 2015

Je eigen kledingstijl ontwikkelen. Hoe doe je dat?


Overal waar je kijkt, in de bladen, op internet en zelfs op straat zie je de laatste trends. Maar hoe zit dat dan met je eigen stijl? Moet je perse meedoen aan de laatste modetrends of kan je gewoon lekker dragen wat je wilt. Hierbij 5 tips hoe jij je eigen kledingstijl ontwikkelt.


Tip 1: durf te dragen wat je wilt.
Dit is waarschijnlijk wel regel nummer 1 wat betreft je eigen kledingstijl ontwikkelen. Draag wat jij mooi vindt en vooral durf te dragen wat jij mooi vindt. Er kan bijna wel met zekerheid worden gezegd dat wanneer je draagt wat je mooi vindt en je jezelf daarin goed voelt, je dat ook uitstraalt naar anderen toe. En zeg nou zelf, wie voelt zich nou niet zelfverzekerd in dat leuke jurkje waar bijna niemand anders in loopt!

Tip 2: probeer uit.
Je wilt heel graag een eigen kledingstijl ontwikkelen. Je plant een dagje winkelen met je beste vriendinnen en loopt een leuke winkel in. En ja hoor, kledingrekken vol met verschillende soorten kleding. Hoe moet je hieruit nou een keuze maken? Ik zou zeggen, probeer zoveel mogelijk verschillende soorten kleding uit. Misschien vind je wel kleding wat je super leuk staat maar wat je normaal gesproken gewoon lekker laat hangen. En door van alles uit te proberen, kun je zo ook goed zien wat je héél leuk vind en wat juist niet.

Tip 3: je eigen mening hebben.
Oké, dus we blijven even hangen bij het idee dat je een dagje aan het shoppen bent met vriendinnen. Je ziet een shirtje hangen met een leuk printje erop en het is echt liefde op het eerste gezicht. Je loopt er in één lijn op af en laat je niet afleiden door alle andere prachtige kledingstukken die in de winkel hangen. Het liefst wil je zo snel mogelijk naar de paskamers rennen om gelijk te kunnen zien hoe het shirtje jou staat. Maar dan zie je de afkeurende blikken van je vriendinnen. Uh, ja.. Wat dan. Ik zou zeggen, trek je er niets van aan en gewoon passen. Tuurlijk is het normaal om naar de mening te luisteren van anderen. Vaak kunnen andere meningen ook heel erg nuttig zijn. Maar het belangrijkste is toch echt om naar je eigen mening te luisteren. Als jij een bepaald kledingstuk echt heel leuk vindt, dan moet je het gewoon dragen. En dan komen we automatisch weer terug bij de eerste tip: durf te dragen wat je wilt. Dus, luisteren naar andere meningen is nooit verkeerd, maar je eigen mening is toch wel het belangrijkste.

Tip 4: geef je eigen draai aan de mode trends
Je kunt natuurlijk alle mode trends letterlijk overnemen, maar daarmee creëer je niet je eigen stijl. Dus neem niet klakkeloos over wat er in de bladen staat, maar geef je eigen draai aan je outfit. Dit kan je met van alles doen. Je haar op een bepaalde manier dragen, kledingstukken met elkaar combineren of leuke sieraden erbij doen. Je kan eindeloos doorgaan totdat jij tevreden bent met hoe je eruit ziet. En daar gaat het natuurlijk uiteindelijk allemaal om!

Tip 5: laat je inspireren.

Op het internet  kom je heel veel leuke en verschillende kledingstijlen tegen (bijvoorbeeld op tumblr.com, weheartit.com of lookbook.nl). Maar ook op straat en in tijdschriften zie je erg veel diversiteit en originaliteit qua kleding.  Ik zou zeggen, doe hier iets mee. Laat je inspireren door de mensen om je heen. Kijk naar wat andere mensen dragen en gebruik de inspiratie die je hierdoor krijgt voor je eigen outfit. Zeker weten dat jij er leuk uitziet! 

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat het een beetje nuttige tips zijn en dat iemand op deze aardbol er wat aan heeft. 

Heb jij nog tips voor een eigen kledingstijl?

Liefs, Vera 

6 opmerkingen:

 1. Ahhh superhandig en heel tof geschreven! Ik ben het erg heel erg mee eens dat je moet dragen wat je mooi vind, niets is fijner dan iets dragen waar je je helemaal jezelf in voelt ;) (al is het soms wel een beetje eng, haha). X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1/07/2015

  Goede tips! Ik sukkel zelf echt hard met het vinden van mijn eigen kleding stijl omdat iedereen in de klas gewoon hetzelfde draagt, niet volledig, maar allemaal wel volgens hetgene dat iedereen wel draagt. Dus het is vrij moeilijk om daar dan als verloren eendje rond te dwalen in een eigen outfit, maar zoals je zegt, durf te dragen wat je wilt dragen! (: Bedankt! Hier heb ik wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel en goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede tips! Ik ontdek net je blog, echt super gaaf zeg!
  Liefs van een naamgenootje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne en goede tips meid!
  Zo belangrijk dat iedereen lekker draagt wat hij/zij wilt!:)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne tips! Ik vond het altijd ook erg moeilijk om iets te dragen wat ik leuk vond maar niet durfde te dragen. Hoe ouder je wordt dan gaat het allemaal van zelf en boeit het je ook niet meer veel wat anderen er van denken. :)

  BeantwoordenVerwijderen