woensdag 3 juni 2015

Dream big..Vroeger wilde ik altijd van alles worden. Actrice, zangeres, radiologe, apotheker, verpleegster, juf en ook wilde ik nog de mode ingaan. Ik kon maar niet kiezen, totdat vorig jaar het moment kwam dat ik mijn havo diploma had gehaald en toch echt een opleiding moest kiezen. 16 jaar en dan al een vervolgopleiding kiezen. Je bent dan nog zo jong en toch wordt er al van je verwacht dat je zo’n belangrijke keuze kunt maken. Mij is het gelukt en mijn keuze voor de opleiding Logopedie bevalt mij nog steeds. Maar nog steeds heb ik toekomstdromen. Grote dromen maar ook kleinere, waarvan ik toch stiekem hoop die ooit waar te maken..
Mijn ultieme droombaan is om de modejournalistiek in te gaan. Hoofdredactrice worden van een modetijdschrift. Wauw, wat lijkt mij dat geweldig. Elke dag bezig zijn met concepten bedenken, schrijven, fotografie en leiding geven aan een team. En dit allemaal met als eindresultaat een magazine die is bedacht en in elkaar gezet onder jouw leiding. Helaas moet ik deze droom een beetje laten varen, maar niet helemaal. Ik heb natuurlijk een eigen blog. Het is helemaal van mijzelf en mag zelf bepalen wat ik erop zet. Met een beetje fantasie is dit mijn eigen modetijdschrift.

Maar dromen over iets wat toch niet uit gaat komen is ook niet helemaal geweldig. Daarom heb ik ook een droom die ook echt realiteit kan gaan worden. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding Logopedie, maar ik ben al vrij zeker van wat ik wil. Ik wil later met de doelgroep afasiepati├źnten gaan werken. Wat ik precies wil doen binnen deze doelgroep is mij nog niet helemaal duidelijk, maar dat is ook helemaal niet erg. Ik heb hierna nog 3 jaar om dat uit te vogelen. Nadat ik ben afgestudeerd wil ik eerst wat werkervaring opdoen en daarna aan de universiteit gaan studeren. Iets in de richting van neurologie/neurolingu├»stiek. Maar dat duurt nog wel een aantal jaar voordat ik daar aan kan gaan beginnen.

En wanneer ik het echt voor elkaar heb, wil ik een eigen webshop beginnen. Dat lijkt mij zo ontzettend leuk. Iets doen waar mijn passie ligt. Misschien kan ik dit doen naast werken als logopedist? Ik heb geen idee.. Maar ooit gaat die webshop er komen. Watch me!

Grote dromen hebben is helemaal niet raar. Het is juist alleen maar goed. Een doel voor ogen hebben en daar naartoe werken. En wat moet het je een goed gevoel geven als een van je dromen uiteindelijk realiteit wordt. Ik geloof dat als je iets echt graag wilt, je dit ook kan bereiken. Doe meer dan je best en werk zo hard als je kunt. En het belangrijkste, doe wat jij wilt. Dat is het enige waar je gelukkig van wordt.  

Wat voor toekomstdromen heb jij?

Liefs, Vera

3 opmerkingen:

 1. Ahh wat een mooi artikel Vera! Het is ook echt mijn droom om bij een tijdschrift te werken, of een eigen webshop te starten! Wat lijkt dat me geweldig, wauw! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi artikel! Zelf ben ik van veel dingen veranderd. Jaren geleden droomde ik van juffrouw te worden , ik wilde het liefst in musicals spelen, de journalistiek in. En nu? Ik ga dit jaar als ik slaag voor mijn examens evenementenorganisatie doen en daarna het liefst iets in de media doen. En een webshop starten zoals jij zegt is ook wel een leuk idee..

  oehhh ik wil zo veel!

  Liefs Britt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt zo toevallig om dit te lezen! Mijn droom (wat dus ook jouw droom is), is een week geleden voor mij uitgekomen! Ik ben aan een webshop begonnen en ik moet zeggen dat ik het super spannend vind, maar echt geweldig! Ik droom er al jaren van en ben het gewoon gaan doen! :) Zorg een goed moment en kom je droom na! Succes x

  BeantwoordenVerwijderen