maandag 21 juli 2014

Mijn blog, mijn verhaal


Hoi hoi! Ik blog nu alweer bijna 10 maanden en ik doe het nog steeds met alle plezier. Bloggen is mijn grootste hobby geworden en ben er heel veel mee bezig. Mij leek het wel een leuk idee om een artikel te schrijven met waarom ik blog en wat ik er zo leuk aan vind. Dus benieuwd? Lees dan snel verder voor het verhaal achter en over mijn blog!
Het idee om een blog te beginnen kwam aan het begin van het afgelopen schooljaar. Ik was aan het werken in de bibliotheek aan mijn profielwerkstuk. Mijn werkstuk ging over of de economische crisis invloed had op de kledingindustrie. Een heel interessant onderwerp. Ik werkte samen met nog een meisje. Zij deed de economische kant, ik de modekant.
Ik heb in die periode veel boeken over mode gelezen om zo meer kennis op te doen. Het idee om een blog te beginnen ging steeds meer borrelen. Ik kwam erachter dat ik mode eigenlijk wel héél erg leuk vind en schrijven heb ik altijd al leuk gevonden. Dus ik dacht, waarom ook niet en zo had ik opeens een blog.

Een blog naam verzinnen is echt zó moeilijk. Het moest natuurlijk duidelijk zijn dat het een fashionblog is, maar ook wilde ik graag mijn achternaam er in verwerken. Mijn achternaam is Vonk. Dus zo gezegd, zo gedaan. Sparkly Style was geboren! :)

Mijn blog is in 10 maanden best veel voor mij gaan betekenen. Ik vind het heerlijk om mijn eigen ding te hebben. Niemand die tegen je zegt wat je moet doen of hoe je iets moet doen. Ook heeft mijn blog mij erg geholpen om door mijn examenjaar te komen. Het geeft toch een stukje ontspanning tussen al die 'ik-sluit-mij-op-in-mijn-kamer-om-te-leren' dagen.


Er zijn een aantal mensen die het nogal stom vinden dat ik een blog heb en ik heb daar ook nare opmerkingen over gekregen. Natuurlijk allemaal achter mijn rug om wat het misschien nog wel pijnlijker maakt. Ik wordt daar best onzeker door, maar gelukkig zijn er veel meer mensen die het geweldig vinden dat ik blog. Ik krijg vaak zulke lieve reacties van mensen die ik (niet) ken en dat doet mij toch erg goed.


Wat ik wil bereiken met mijn blog? Dat door mijn blog mensen gaan dragen wat ze willen dragen. Als jij iets mooi vindt, draag het dan gewoon en trek je niets aan wat anderen er van vinden. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik werd uitgelachen om wat ik droeg, maar ik heb daar wel van geleerd dat je je daar niets van aan moet trekken. Wees er trots op wat je draagt en dat je jezelf kan zijn. Ook hoop ik mensen te vermaken met mijn blog en dat ze het fijn vinden om op mijn blog te komen. Ik vind het geweldig om mijn outfits, nieuwe aankopen of producten te laten zien en probeer artikelen te maken met kwaliteit. Ik leer veel en ik zie een groot verschil met mijn eerste berichten en berichten van nu en ik ben van plan om de komende tijd nog meer te gaan leren en nog meer te groeien om mijn passie voor mode zo goed mogelijk over te brengen.Bloggen heeft er voor gezorgd dat mijn shopverslaving nog erger is geworden, ik nu veel vaker achter mijn laptop zit, mijn vriend dwing om outfitfoto's van mij te maken, soms veel te laat ga slapen om nog even iets aan mijn blog te doen en ik nu van (bijna) alles een foto wil maken. En weet je wat? Ik heb daar totaal geen problemen mee!

9 opmerkingen:

 1. Mooi stukje! Leuk om te horen dat je dit met plezier doet en de mensen die er rare opmerkingen overmaken gewoon negeren. Jij heb gevonden wat je passie is en dat kunnen echt niet veel mensen zeggen.

  Op naar nog een paar blog jaren :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te lezen! Ga er voor. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Bij jou weten mensen het wel, ik durf het niet eens te vertellen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, je moet echt niet bang zijn om het te vertellen aan mensen om je heen. Jou blog is echt super leuk dus dat verdient wel wat aandacht!

   Verwijderen
 4. Bedankt voor de lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi & goed geschreven!
  En mensen die nare opmerkingen maken over je blog zijn vast gewoon jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je blog zojuist ontdekt, aangezien ik nog maar juist begonnen ben met bloggen, en ik vind hem heel leuk!
  Die nare opmerkingen moet je gewoon negeren, want je blog is echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat een lieve reactie! Altijd leuk om te lezen, dankjewel! En wat leuk dat je net begonnen bent met bloggen. Het is nu al laat maar ik neem morgen zeker een kijkje!

   Verwijderen
 7. Ik herken dat echt met een blognaam verzinnen haha!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen