zaterdag 12 september 2015

WAAROM IK BLOGGEN LEUK VIND


Een doodnormale avond, maar wat kan ik hier van genieten. Lekker op de bank, onder een dekentje. Vriendje zit voetbal te kijken (alweer) en de kat ligt lekker te slapen op de stoel. Iets wat ze ook de hele dag doet. Slapen. Volgens mij is het leven van een kat echt heerlijk. De hele dag door slapen, eten, slapen, spelen en verder alleen nog maar meer slapen. Maar goed, ik dwaal af. Ik wilde dus zeggen dat ik echt kan genieten van avonden zoals dit. Waarom? Omdat ik op dit soort avonden heel veel inspiratie krijg om te bloggen. Iets wat een van mijn grootste (misschien wel dé grootste) hobby is geworden sinds September 2013. De maand dat ik besloot om een blog te beginnen. En waarom ik dit na bijna twee jaar nog steeds geweldig vind, vertel ik je in dit artikel.


Ik heb altijd al van schrijven gehouden. Vroeger schreef ik steeds kleine verhaaltjes en gedichtjes. In mijn hoofd speelde altijd verschillende verhalen af. Nu nog steeds trouwens. Ik hou ervan om te fantaseren over gebeurtenissen die waarschijnlijk toch nooit gaan gebeuren. Verhalen bedenken die niet realistisch zijn, maar waarvan je wel wilt dat ze gebeuren. In je hoofd kan alles en als je ze opschrijft, maak je deze verhalen toch een beetje echt. Een blog is hier echt ideaal voor. Je kan alles vertellen op je blog wat je wilt. Of nou 100 mensen het lezen of maar 1 iemand. Iemand op deze wereld heeft je verhaal gelezen. Iemand kent jouw verhaal en vormt hier misschien ook wel een mening over. Het idee dat ik mensen kan bereiken via mijn blog met geschreven woorden vind ik fantastisch.

Fotografie ben ik in een korte tijd ook zo ontzettend leuk gaan vinden. Voor mijn blog maak ik eigenlijk alleen maar outfitfoto’s en productfoto’s. Maar door dit te gaan doen ben ik ook gaan beseffen dat je zoveel meer kan met foto’s.  Met foto’s kan je een verhaal vertellen zonder woorden, geluksmomenten vastleggen en herinneringen niet laten vergeten. Ik wil mijzelf nog meer gaan verdiepen in fotografie en hier beter in worden. En dit allemaal toen ik 2 jaar geleden besloot om een blog te beginnen.


Ook heb ik door het bloggen nieuwe vriendinnen gemaakt waarvoor ik heel erg dankbaar ben. Op de middelbare school ging het niet zo lekker. Ik had kort samengevat een niet zo’n hele leuke klas. Je kan wel zeggen dramatisch. En nu heb ik eindelijk weer leuke vriendinnen, zoals Tessa, Eva en Annalies. Ik heb het echt heel gezellig als ik met hun ben en daar kan ik van genieten. Als ik niet was gaan bloggen, had ik ze waarschijnlijk nooit leren kennen.

En als laatste, ik vind het geweldig om iets te hebben wat helemaal van mijzelf is. Mijn eigen kleine plekje op het internet, waarvan alleen ik bepaal wat erop komt te staan en hoe het eruit ziet. Niemand die zegt wat ik moet doen en hoe ik iets moet doen. Geen discussies omdat mensen het niet met mij eens zijn. Ik ben een behoorlijk erge perfectionist en mijn perfectionistische gedrag komt altijd heel erg naar boven wanneer ik met iemand samenwerk. Dit komt doordat ik het liefst alles zelf wil doen, zodat ik zeker weet dat het goed gaat en het gaat zoals ik dit wil. Hier heb ik met mijn blog dus geen last van. Ik ben zelf de baas en neem mijn eigen beslissingen. Alhoewel ik af en toe nog wel problemen met mezelf heb, omdat ik dan niet tevreden ben om hoe ik iets heb gedaan. Maar goed, ik heb liever een discussie met mezelf (nee, ik heb geen schizofrenie) dan met iemand anders. Daar komt in ieder geval geen ruzie van, haha. 

2 opmerkingen:

  1. Bloggen is ook heerlijk, om alle redenen die je hier noemt! leuk artikel, ik herken alles:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles wat je zegt is zo herkenbaar! Ik heb vroeger ook zoooveel verhaaltjes getypt op de computer, schrijven is misschien wel mijn grootste passie. En je leert inderdaad veel leuke meiden kennen! liefs,

    BeantwoordenVerwijderen