woensdag 25 mei 2016

PERSONAL | MISS TEEN OF FLEVOLANDEen poosje geleden heb ik een artikel op mijn blog geplaatst over mijn deelname aan Miss Teen of Flevoland 2016. Ondertussen zijn er al weer weken verstreken, maar ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen hoor. De finale was geweldig om mee te maken en ik kan oprecht zeggen dat ik er van genoten heb. Het gevoel dat je krijgt als je over de catwalk loopt is niet te beschrijven. Het is een ervaring geweest die ik nooit ga vergeten en met een uitslag die ik nooit ga vergeten..

De hele show lang ben ik gewoon mezelf gebleven. Ik heb oprecht antwoord op de vragen gegeven en het belangrijkste, ik heb genoten van de avond. Want dat is het belangrijkste wat je moet doen. Genieten. Zo'n moment als dit is zo voorbij en je weet nooit of je het ooit nog een keer mee mag maken.

Er waren verschillende rondes. We begonnen met een openingsdans. Wie had dat gedacht, ik op hoge hakken dansen. Ik ben er zonder kleerscheuren en blauwe plekken vanaf gekomen dus dat is in ieder geval een goed teken. Na de openingsdans was de voorstelronde. Hierbij moest je kort en krachtig vertellen wie je bent, wat je doet, waar je vandaan komt. En ook deze ronde had ik overleefd zonder versprekingen. Nu het eenmaal begonnen was, waren de zenuwen gelijk weg. Gelukkig maar, want niets is zo erg als die stomme kriebels in je buik.


Na de voorstelronde was de oh-zo-gevreesde bikinironde. Maar ik vond het helemaal niet zo erg als ik van te voren had gedacht. De catwalk vond ik nog steeds enger, want die was toch best wel lang.. En hoe langer de catwalk is, hoe meer kans je hebt om te vallen, haha!

Na de voorstelronde kwam de Jofel ronde. Jofel is een vintagemerk uit Arnhem en alle finalisten kregen voor de avond een outfit.

En toen brak ein-de-lijk de leukste en mooiste ronde aan waar iedereen op had zitten wachten. De galaronde. Eén woord, WAUW. Dit was echt zó geweldig om te doen. Het was echt een bijzonder moment met een prachtige jurk- en achtergrondmuziek. Ja.. een moment om nooit meer te vergeten.

De allerlaatste ronde was de vragenronde. Nou, ik had wel trillende beentjes voor deze ronde hoor. Vooral omdat je van te voren niet weet wat voor vraag je krijgt. Doodeng. Ik kreeg de vraag: Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt in je leven?
Uhh.. watteh.. was mijn eerste gedachte. I don't know, haha. Maar volgens mij heb ik mij er aardig doorheen weten te praten.

En als afsluiting van de avond... de uitslag. Eigenlijk was ik best wel relaxed toen we vlak voor het moment des waarheids backstage waren. Ik verwachtte toch niet dat ik in de top-3 zou komen, dus ik vond het wel prima zo. Ik had een geweldige tijd en avond gehad dus ik was helemaal gelukkig.

Totdat.. ik als tweede naar voren werd geroepen. Huh, ik?? Ja, ik. Ik stond dus echt in de top-3. Nooit verwacht. Dit voelde al als een overwinning voor mij. Ik stond met twee andere meiden aan het begin van de catwalk. Als eerste werd de 2nd runner up genoemd. Dat moest ik natuurlijk zijn. Nou, nee dus. Ik mocht blijven staan. Ik kon het gewoon niet geloven.

Ik ben uiteindelijk als 1st runner up geëindigd (2e plaats). Stiekem baal je toch wel een beetje. Je bent er bijna, maar grijpt net naast de titel. Maar ik ben echt onwijs trots op mijzelf. Ik had van te voren nooit verwacht dat ik aan zoiets mee zou doen, laat staan 2e worden!!


Ik heb denk ik ook echt wel iets gevonden wat ik geweldig vind om te doen. Miss-verkiezingen. Je leert zo ontzettend veel hiervan op veel verschillende gebieden. Ik kan het dan ook niet laten om het hierbij te laten zitten en ik heb mij aangemeld voor een nieuwe verkiezing. Ik ben uitgenodigd om naar de casting te gaan. Ik ben heel benieuwd hoe het er bij een andere verkiezing aan toe gaat. En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte!

Liefs, Vera

4 opmerkingen:

 1. Ah wat leuk om te lezen, je verdient die tweede plek echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! Wat een prestatie Vera! Zalig, ben trots op je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat interessant om te lezen hoe dat eraan toe gaat! En wat leuk: ik ben je 200 Bloglovin volger haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En wat leuk, haha! Veel plezier op mijn blog. Hoop dat je het leuk vindt! xx

   Verwijderen