dinsdag 5 juli 2016

SPARKLY NAILS #1 | BY GABRIELLA


Hallo lieve lezers van SparklyStyle!
Mijn naam is Gabriella en ik ben een vriendin van Vera die het héél leuk vind om mensen hun nagels op te vrolijken met Nail-Art.

Sinds ik Vera ken hebben wij het er vaker over gehad dat ik voor haar blog Nail-Art artikelen zou gaan schrijven alleen kwam dit er iedere keer niet van. Een jaar later hebben we de knoop doorgehakt en zit ik achter mijn computerschermpje een artikel voor jullie te schrijven over Nail-Art designs.

Wekelijks zal ik een artikel voor jullie schrijven met alles dat te maken heeft met Nail-Art. Denk aan tutorials, trends, DIY ideeën en tips & tricks om zelf de mooiste creaties te maken.

Dit eerste artikel zal een tutorial zijn voor een zomerse Nail-Art die heel gemakkelijk na te maken is. Je kan de kleuren aanpassen of al je nagels ermee versieren. Benieuwd hoe je deze Nail-Art maakt? Klik dan snel verder!


Materialen

1. Een Nail stamper | 2. tape (mag ook plakband zijn) | 3. een Nail-Art kwastje | 4. plastic ondergrond waar je de nagellak op doet (ik heb kleine bewaarzakjes gebruikt, je kan ook een boterham zakje gebruiken of aluminiumfolie) | 5. babyblauwe nagellak | 6. witte nagellak | 7. top coat | 8. roze nagellak

Ik heb gekozen voor een witte basis kleur, 2 kleuren voor de accent nagels en een top coat voor een glanzende finish. Indien je het design op je natuurlijke nagels maakt, raad ik je aan om ook een basecoat te gebruiken om je nagels te beschermen tegen chippen en verkleuring. 

Let’s start the tutorial!

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat je nagels gevijld zijn in de vorm die je mooi vindt en dat deze ook vetvrij zijn. Was je handen en haal er een wattenschijfje met nagellak remover overheen zodat deze volledig schoon zijn. Hiermee voorkom je dat je nagellak gaat chippen.


Zoals je hierboven op de foto kan zien heb ik bij Vera nepnagels gebruikt voor de tutorial. Dit werkt met Nail-Art iets makkelijker. Dit design is ook op korte nagels mooi hoor!

Stap 2: De basis
Ik heb voor dit design gekozen om drie nagels dezelfde kleur te geven en van de overige twee nagels maak ik een accent nagel. Breng op iedere nagel en dun laagje nagellak aan.
Laat dit 3-4 minuten drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Dit hoeft alleen op de duim, wijsvinger en pink. 

Stap 3: De accent nagels

Nu gaan we de ring- en middelvinger klaarmaken voor het aanbrengen van de Nail-Art.
Knip stukjes van de tape af die lang genoeg zijn om de huid langs je nagel te beschermen tegen de nagellak. Ik gebruik er per vinger altijd drie; één onder de nagelriem en twee aan de zijkanten van de nagels. Hierdoor heb je aan het einde veel minder opruimwerk. (Geloof me, nagellak uit je nagelriemen krijgen is een vervelend en tijdrovend klusje...)

Stap 4: Let the fun begin!

Dit is denk ik nog de leukste stap van deze tutorial, simpelweg omdat het zo makkelijk en leuk is om te kliederen met nagellak.

Zorg ervoor dat je de stampen, plastic ondergrond en nagellak bij de hand hebt. Zet alle nagellak kleurtjes die je wilt gebruiken open. Ik raad aan om bij dit design maximaal 4 kleuren te gebruiken zodat je alle kleuren nog terug ziet komen op de nagel.

Druppel van elke kleur nagellak 2 á 3 drupjes bij elkaar op de plastic ondergrond. Deze zullen een beetje mengen met elkaar maar dit is geen probleem. (als je een kleur gebruikt die niet zo goed dekt, doe dan iets meer van deze kleur zodat die niet vervaagd.)


Pak de stamper, druk deze lichtjes op de druppeltjes en draai dan een beetje heen en weer zodat de kleuren mengen. Lift de stamper dan omhoog en druk deze een aantal keren op de nagel zodat de kleuren hierop overkomen. Je zal dan een soort van Marble effect krijgen op je nagels. Doe deze stap wel snel, anders zullen er brokjes ontstaan en moet je opnieuw beginnen!  Herhaal dit totdat je blij bent met het resultaat en je de basis kleur niet meer ziet! 

Stap 5: Let the colour pop and shine!


Als je blij bent met het resultaat haal je de tape er voorzichtig af. Dip het kwastje in de nagellakremover en maak de nagelriemen schoon waar dit nodig is. Laat de nagellak goed drogen voordat je de top coat erop doet! 

Tip: Als je van een matte finish houdt kan je een matte topcoat gebruiken (let er wel op dat deze langer nodig heeft om te drogen dan een glossy of fast drying topcoat!)

Ik hoop dat jullie deze tutorial leuk vonden!

See you next time.

XO Gabriella


2 opmerkingen: