zondag 24 april 2016

HOW TO WALK ON HIGH HEELS


High heels heb je in allerlei vormen en maten en past eigenlijk wel bij elke outfit. Met hakken kan je een casual outfit omtoveren tot een classy outfit. I love it. Maar het lopen op hakken is nog wel een dingetje. Vooral als je het nog nooit gedaan hebt en het een keer doet is het een regelrechte ramp. Na vijf minuten heb je al verschrikkelijk veel pijn in je voeten en het ziet er ook niet echt heel soepel uit wanneer je loopt. Dus in dit artikel 5 tips voor het lopen op hakken!


Van hoog naar laag
Begin niet gelijk op torenhoge killerheels maar met een wat kleinere hak. Zo kan je eerst goed leren lopen op een wat kleinere hak. De stap van een kleine hak naar een grote hak is veel minder groot dan in één keer gelijk de allerhoogste hak te kopen. Dus bouw het langzaam op.

Oefenen, oefenen, oefenen..
De enige manier om echt goed op hakken te leren lopen, is om het ook echt te doen. Maar ook dit kan je opbouwen. Het is handig om eerst te beginnen om op hakken te lopen in je eigen huis. Als je dan een keer bijna je enkels breekt is het niet zo erg als iemand het ziet. Begin eerst met een uurtje en langzaamaan wordt het steeds meer. Uiteindelijk werk je er naartoe dat je ze ook echt buiten gaat dragen.

Schuur de zolen
Dit klinkt een beetje raar, maar is wel echt een onwijs handige tip. Als je hakken net nieuw zijn, zijn de zolen echt super glad. En dat wil je echt niet, want je gaat geheid onderuit. Ook van buiten lopen op je hakken schuren de zolen.


Nette houding
Wanneer je op hakken loopt, ziet het er niet uit wanneer je er als een papzak bij loopt. Je ziet er dan onzekerder uit, terwijl je juist zeker moet zijn als je op hakken loopt. Dus hup, schouders naar achteren, borsten naar voren en you're ready to go!

Kwaliteit boven kwantiteit
And last but not least.. koop hakken van goede kwaliteit. Wanneer je op goede schoenen loopt, hou je het veel langer vol. Plus het loopt ook gewoon echt lekkerder. Dus in plaats van veel goedkope schoenen te kopen, kan je er ook iets minder kopen maar wel van betere kwaliteit!

Loop jij veel op hakken?

Liefs, Vera

1 opmerking:

  1. Marjan Vonk-Fatels4/25/2016

    Hè hè! Eindelijk weer iets geschreven op je blog. Leuk! En het is je gelukt om op hakken te lopen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen