maandag 31 augustus 2015

#4TIPS OM TE DOEN OP KOS


Zon, zwembad en vriendje. Deze drie waren niet te missen in de afgelopen twee weken. Helaas is mijn vakantie weer voorbij en heb ik nog steeds mijn vriendje aan mijn zijde (yes!!), alleen de zon en het zwembad niet. Maar daar kom ik wel weer bovenop. Ik heb in ieder geval héel veel leuke dingen mogen zien én doen. Het is een beetje egoistisch als ik dat allemaal voor mijzelf hou. Dus hierbij geef ik jullie vier tips om te doen op het eiland Kos!
#1 huur een quad

Tip nummer 1 en by far het leukste wat ik heb mogen doen deze vakantie. Op een quad rijden. Wat een ervaring is dit. In een dag kan je eigenlijk het hele eiland zien, want zo groot is Kos niet. En als je dit gaat doen, moet je zeker door de bergen gaan rijden. In de bergen kan je genieten van een prachtig uitzicht. Wel heel voorzichtig doen in de bochten, want een vangrail kennen ze niet in Griekenland.

#2 Niyros

Nysurus is een vulkaaneiland die vlakbij Kos ligt. Dit was ook een hele leuke ervaring. Ik raad je wel aan om via je reisleider aan te melden voor een excursie. Je gaat dan met een groep en een Nederlandse gids naar het eiland. Als je eenmaal bent aangekomen op het eiland, ga je met de bus naar de krater toe. Een hele bijzondere ervaring. Je ziet niet elke dag een krater van dichtbij. Ik waarschuw wel, het stinkt heel erg naar zwavel (rotte eieren). Nadat je bij de krater bent geweest wordt je gebracht naar het stadje waar je nog even vrije tijd krijgt. 

#3 Embrós Thérme

Op het eiland Kos is er ook een heet water pool. Dit zit gewoon aan de zee vast en het water kan hier wel rond de 40 graden worden. Je kan hier ook gewoon ingaan en er wordt gezegd dat het erg goed is voor je huid. Let er wel op, als je medereiziger erin gaat, ga er zelf dan ook in. Anders heb je alleen maar last van de stank van de ander.  Het zit ook op een hele mooie plek waar je je ogen weer uitkijkt.

#4 Kardamena

Kardamena is een heel leuk Grieks dorpje. Je hebt een hele mooie boulevard met allerlei restaurantjes. Keuze genoeg dus. Je kan hier heerlijk wandelen, shoppen en eten. Er zijn veel winkeltjes en de mensen hier zijn erg aardig. Wij vonden vooral het restaurant Captain's erg goed. De bediening hier was erg leuk en snel. En ook niet geheel onbelangrijk, het eten was heerlijk. Het uitgaan hier is ook leuk. Niet heel groot, maar wel gezellig. Je hebt twee bar streets en twee wat grotere clubs. Zeker een bezoekje waard. 

Ik heb in ieder geval genoten van de vakantie en kan nu al niet meer wachten tot volgend jaar.

Liefs, Vera2 opmerkingen:

  1. Anoniem9/01/2015

    Ziet er heel erg leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tips! Daar zou ik ook nog wel eens heen willen, het ziet er mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen